«فرهاد عزيزي» يادآور شد: در اين سفر، نتايج اقدامات انجام گرفته مورد تحليل قرار گرفت و پس از تقسيم کار بين دو گروه ايراني و آلماني، مقرر شد پس از انجام برنامهريزيهاي دقيقتر، مراحل بعدي مطالعات براي مواجهه صحيح با اين بناي ارزشمند و استحکامبخشي آن در اسرع وقت در تختسليمان پيگيري شود و ادامه يابد.
وي افزود: تجربيات موفق گروه طراحي سازهاي دانشکده فني دانشگاه درسدن آلمان که داراي سابقهاي پررنگ در مرمت و استحکامبخشي سازههاي تاريخياند، گروه فني مجموعه ميراث جهاني تختسليمان را بر آن داشت تا براي رفع خطر و استحکامبخشي ايوان غربي (ايوان خسرو) از همکاريهاي اين گروه بهره بگيرند و با تشکيل گروهي مشترک، مراحل مطالعه و طراحي حفاظت و استحکامبخشي اين بنا را آغاز کنند.
عزيزي يادآور شد: اين همکاري با مساعدت همکاران سازمان در روابط بينالملل و پيگيريهاي سفارت جمهوري اسلامي ايران در آلمان در مهرماه سال 1390 به امضاي موافقتنامه همکاري ميان دانشگاه درسدن و مجموعه ميراث جهاني تختسليمان انجاميد.
اين مقام مسوول تصريح کرد: پس از انعقاد موافقتنامه، گروه فني دانشگاه مذکور در مجموعه تختسليمان حاضر شدند و مطالعات و بررسيهاي اوليه با همکاري گروه مستقر در تختسليمان آغاز شد.
عزيزي افزود: پس از چند ماه کار مدوام، به منظور ابلاغ نتايج آزمايشهاي انجام شده بر روي نمونه مصالح و بررسيهاي فني صورت گرفته، بازديد از آزمايشگاههاي فني دانشگاه درسدن و معرفي فرايندهاي استحکامبخشي و مرمتهاي انجام شده در ساير پروژههاي انجام گرفته، از هيات ايراني براي حضور در دانشگاه درسدن آلمان دعوت شد.
ب/122
انتهای پیام/